Hongkong: Zaznamenali prvý prípad vtáčej chrípky po 7 rokoch; kontrolujú tržnice

NETKY.SK • 18 November 2010, 12:32 • 2 min
Hongkong: Zaznamenali prvý prípad vtáčej chrípky po 7 rokoch; kontrolujú tržnice

Hongkong: Zaznamenali prvý prípad vtáčej chrípky po 7 rokoch; kontrolujú tržnice

slovakia

left justify in out

img

Predstavitelia Hongkongu dnes vystupňovali kontroly na trhoviskách a slepačích farmách po tom, čo v meste diagnostikovali prvý prípad vtáčej chrípky od roku 2003.
      Úrady takisto urobili testy kureniec a sliepok dovezených z Číny do husto zaľudneného mesta so siedmimi miliónmi obyvateľov.
      Žena vo veku 59 rokov je aj dnes hospitalizovaná. Na vtáčiu chrípku, ktorú spôsobuje vírus H5N1, ochorela deň po svojom návrate z dovolenky v Číne.
      Cieľom testov bolo zistiť, či žena, ktorá sa 1. novembra vrátila domov po návšteve miest Šanghaj, Nan-ťing a Chang-čou, sa nakazila vírusom v Číne, alebo v Hongkongu.
      Väčšina slepačieho a kuracieho mäsa skonzumovaného v Hongkongu pochádza z Číny, ale zvýšenými kontrolami na farmách v susednej provincii Kuang-tung, ktorá mesto zásobuje, zatiaľ neboli zistené "žiadne anomálie".
      "V tejto chvíli nemôžeme povedať, že hydina dovezená do Hongkongu predstavuje zvýšené riziko," uviedol hongkonský minister zdravotníctva York Čou.
      Prvý výskyt vtáčej chrípky v novodobých dejinách Hongkongu zaznamenali v roku 1997, keď na nový, zmutovaný vírus zomrelo šesť ľudí a ďalších 12 sa ním infikovalo. Situácia viedla k utrateniu všetkej hydiny v Hongkongu.
      Hongkongu sa odvtedy darilo predchádzať akémukoľvek ďalšiemu vypuknutiu lokálnych nákaz. Posledný prípad v meste sa týkal otca, ktorý zomrel a ktorého syn na vtáčiu chrípku ochorel po návšteve Číny v roku 2003.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies