Hong Myung-bo napokon odstúpil z postu trénera Kórejskej republiky

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 08:50 • 2 min
Hong Myung-bo napokon odstúpil z postu trénera Kórejskej republiky

SOUL - Hong Myung-bo napokon predsa len odstúpil z postu hlavného trénera kórejskej futbalovej reprezentácie. Štyridsaťpäťročný kouč už po návrate tímu z MS v Brazílii, kde ázijská krajina vypadla v základnej skupine, ponúkol rezignáciu, tú však zástupcovia Kórejskej futbalovej asociácie (KFA) odmietli. Na stredajšej tlačovej konferencii v Soule už ale Hong oznámil svoj definitívny koniec pri reprezentačnom kormidle.

slovakia

left justify in out

Hong Myung-bo vzal na seba plnú zodpovednosť za krach na svetovom šampionáte v Brazílii, kde Kórejčania v troch zápasoch v H-skupine získali iba bod za remízu 1:1 s Ruskom. Za kratší koniec ťahali v dueloch s Alžírskom (2:4) i Belgickom (0:1). Tréner čelil po týchto výsledkoch vo svojej krajine tvrdej kritike. "Hlboko sa ospravedlňujem za výsledky. Pred turnajom sme hovorili o tom, ako ideme splniť túžby národa, no zlyhali sme a priniesli sme mu iba sklamanie. Dnes sa vzdávam svojho postu," citovala agentúra Reuters Honga, ktorý podľa vlastných slov mal chuť skončiť už po prehre s Alžírskom.
      

Ako hráč bol Hong pri historickom postupe Kórejskej republiky do semifinále MS 2002 v domácom prostredí, so 136 štartmi v najcennejšom drese je stále rekordérom reprezentácie. Na OH 2012 priviedol ako tréner národný tím k bronzu.
      

Prezident KFA Chung Mong-Gyu sa teraz bude snažiť čo najskôr nájsť náhradu za odchádzajúceho trénera. Kórejská republika sa v januári 2015 stretne na kontinentálnom šampionáte v skupine aj s domácou Austráliou, ktorá v Brazílii tiež nepostúpila zo základnej skupiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies