Hong Myung-bo bude pokračovať ako tréner Kórejskej republiky

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 11:03 • 2 min
Hong Myung-bo bude pokračovať ako tréner Kórejskej republiky

SOUL - Kórejská futbalová asociácia (KFA) potvrdila na poste reprezentačného trénera krajiny Hong Myung-boa napriek tomu, že reprezentácia na 20. MS v Brazílii vypadla už v základnej skupine. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Sám tréner, ktorý bol ako hráč pri historickom postupe do semifinále MS 2002 v domácom prostredí, ponúkol rezignáciu. Tú však zástupcovia KFA odmietli. Kórea získala na turnaji len jeden bod za remízu s Ruskom a po prehrách 2:4 s Alžírskom a 0:1 s Belgickom.

 

Viceprezident KFA Huh Jung-moo po rokovaní trénera s prezidentom asociácie Chung Mong-gyuom povedal, že trénera napokon presvedčili, aby zostal. "Nemyslím si, že by jeho rezignácia bola riešením problémov. Rozhodli sme sa, že má našu dôveru aj ďalej. Tréner ponúkol rezignáciu, ale prezident ho presvedčil, aby zostal na poste až do Ázijského pohára 2015. Aj keď sme na MS zlyhali, som presvedčený, že na Ázijskom pohári budeme hrať dobre." Kórejská republika sa v januári 2015 stretne na kontinentálnom šampionáte v skupine aj s domácou Austráliou, ktorá tiež v Brazílii nepostúpila zo skupiny po troch prehrách s Čile, Holandskom a Španielskom.

 

Hong v Londýne na OH 2012 priviedol tím k bronzu. Je so 136 štartmi v najcennejšom drese stále rekordérom kórejskej reprezentácie. Po návrate mužstva do vlasti ho čakala silná kritika fanúšikov. Na turnaji zlyhali všetky ázijské krajiny, do osemfinále nepostúpili ani Japonsko a Irán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies