Honeywell požaduje investičnú pomoc vo výške 19,15 mil. eur

NETKY.SK • 24 Marec 2011, 13:01 • 2 min
Honeywell požaduje investičnú pomoc vo výške 19,15 mil. eur

Honeywell požaduje investičnú pomoc vo výške 19,15 mil. eur

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Honeywell International Inc., podala 1. decembra 2010 na Ministerstvo hospodárstva (MH) SR investičný zámer k projektu Výstavba nového závodu na výrobu turbodúchadiel pre osobné automobily, ľahké automobily a úžitkové vozidlá v okrese Prešov.
      "Honeywell International Inc., v súvislosti s investičným zámerom požaduje investičnú pomoc v celkovej výške 19,15 milióna eur formou dotácie na obstaranie dlhodobého hmotného majetku a dlhodobého nehmotného majetku vo výške 11,52 milióna eur, príspevku na vytvorené nové pracovné miesta vo výške 7,04 milióna eur, ako aj formou úľavy na dani z príjmu vo výške 593.863 eur," uvádza sa v návrhu na poskytnutie investičnej pomoci pre spoločnosť Honeywell Turbo, s.r.o., Bratislava, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania predložilo MH SR.
      Realizácia investičného zámeru vo výške 38,31 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2011 až 2013, pričom v priamej súvislosti s investíciou sa predpokladá vytvorenie 446 nových pracovných miest do konca roka 2016.
      Požadovaná investičná pomoc spĺňa podľa rezortu hospodárstva definičné znaky štátnej pomoci, ktorej cieľom je podpora vybudovania nového závodu. "Z odborného posudku k investičnému zámeru, ktorý vypracovala agentúra SARIO, vyplýva, že Honeywell International Inc. má predpoklad splniť všeobecné podmienky na poskytnutie investičnej pomoci podľa zákona o investičnej pomoci," spresňuje dôvodová správa návrhu MH SR.
      Prvá etapa výstavby závodu sa začne už v 1. polroku 2011 a ukončiť sa má v 2. polroku tohto roka, pričom začiatok prevádzky závodu sa predpokladá v roku 2012.
      Honeywell Turbo, s. r. o. Bratislava, vznikla zápisom do Obchodného registra SR 3. marca 2011. Jediným jej spoločníkom je americká spoločnosť Honeywell International Inc. so sídlom v Morristowne. Predmetom činnosti firmy je najmä výroba motorových vozidiel, motorov, dopravných prostriedkov, dielcov a príslušenstva pre motorové vozidlá.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona