Honduraská polícia zadržala kľúčovú postavu obchodovania s kokaínom

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 09:25 • 2 min
Honduraská polícia zadržala kľúčovú postavu obchodovania s kokaínom

TEGUCIGALPA - Honduraská vojenská polícia zatkla v noci nadnes predpokladaného vodcu organizácie, ktorá koordinovala veľké dodávky kokaínu z Kolumbie cez mexické drogové kartely do Spojených štátov. Informoval o tom dnes v televíznom prejave honduraský prezident Juan Orlando Hernández.

slovakia

left justify in out

Spresnil, že podozrivého, ktorým je prominentný podnikateľ José Miguel "Chepe" Handal, vzali do vyšetrovacej väzby. Zatknúť sa ho podarilo v meste San Pedro Sula, v blízkosti nemocnice, kam sprevádzal svojho otca na vyšetrenie.

 

Prezident Hernández uviedol, že Handalovým prípadom sa bude zaoberať honduraská justícia, keďže Spojené štáty zatiaľ o vydanie zadržaného nepožiadali. Americká vláda v roku 2013 označila Handala za kľúčovú postavu obchodovania s kolumbijským kokaínom, ktorý jeho sieť rôznymi kanálmi dodávala do mexickej Sinaloy. Z účasti na vedení tejto siete americké úrady podozrievajú aj Handalovho otca a manželku.

Násilie súvisiace s drogami sa v Hondurase zvýšilo v posledných rokoch, keď mexické drogové kartely rozšírili svoje pôsobenie o územia kontrolované honduraskými gangmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies