Honda predala vlani v Číne viac ako 1 milión vozidiel

NETKY.SK • 4 Január 2016, 12:46 • 2 min
Honda predala vlani v Číne viac ako 1 milión vozidiel

PEKING - Japonská automobilka Honda Motor predala vlani v Číne viac ako 1 milión vozidiel. Prekročila tak svoj cieľ, ktorým bolo zvýšiť odbyt na najväčšom svetovom trhu s autami v roku 2015 na 950.000 kusov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Presné čísla zverejní Honda v piatok 8. januára. Japonské automobilky však na čínskom trhu stále zaostávajú za svojimi rivalmi ako sú americké koncerny General Motors a Ford, alebo nemecký Volkswagen. Dôvodom je "periodický návrat" protijaponských nálad v Číne.

 

Ale Honda aj najväčšia svetová automobilka Toyota zaznamenali vlani oživenie predaja v Číne vďaka zvýšenému dopytu po športovo-úžitkových vozidlách (SUV) aj zlepšeniu vzťahov medzi Pekingom a Tokiom.

 

Obe firmy zaznamenali za 11 mesiacov do konca novembra 2015 dvojciferný nárast odbytu v Číne. A tak očakávajú veľmi dobrý výsledok aj za celý rok 2015, čo kontrastuje s celkovým vývojom predaja áut v Číne, ktorý v minulom roku stúpol odhadom o 3 %.

 

Honda v snahe udržať si túto dynamiku plánuje uviesť v nasledujúcich troch rokoch na trh 15 nových alebo inovovaných modelov, pričom osem z nich dodá špeciálne na čínsky trh. Jedným z nich bude nový a cenovo dostupný SUV model.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies