Homosexuálovi Collinsovi sa hrnú ponuky z klubov

NETKY.SK • 8 Október 2013, 16:16 • 2 min
Homosexuálovi Collinsovi sa hrnú ponuky z klubov

WASHINGTON - Basketbalový veterán Jason Collins, ktorý sa v apríli ako prvý športovec pôsobiaci v niektorej zo severoamerických profesionálnych súťaží priznal k homosexualite, napriek tomuto precedentnému rozhodnutiu stále registruje záujem z klubov NBA.

slovakia

left justify in out

"Dostal som niekoľko ponúk, ale ešte som si nevybral. Tri týždne pred štartom novej sezóny nemám podpísanú nijakú zmluvu," uviedol podľa Yahoo Sports 34-ročný pivot, ktorý dokončil minulý ročník vo farbách Washingtonu. Predtým pôsobil v Bostone, Atlante, Minnesote, Memhpise a New Jersey. Na konte má 713 zápasov s priemerom 3,6 bodu a 3,8 doskoku na jeden duel.

Collins na jar tohto roka pre Sports Illustrated priznal, že nie je heterosexuál. "Som 34-ročný center z NBA. Som čierny a som gay." Jeho vyhlásenie sa stretlo s veľkým, zväčša pozitívnou odozvou. "Poznám ho od chvíle, keď bol spolužiakom a kamarátom mojej dcéry Chelsea na Stanforde. Jeho vyhlásenie je dôležitým momentom v profesionálnom športe a v histórii komunity lesieb, gayov, bisexuálov a transrodových. Ide o priznanie dobrého človeka, ktorý nechce nič viac než my: pracovať, založiť si rodinu a byť prínosom pre spoločnosť," uviedol napríklad americký exprezident Bill Clinton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies