Homosexuálneho býka mali poraziť, zachránil ho tvorca Simpsonovcov!

NETKY.SK • 19 November 2014, 16:01 • 2 min
Homosexuálneho býka mali poraziť, zachránil ho tvorca Simpsonovcov!

DUBLIN - Býka Benjyho, ktorého majiteľ zvažoval poslať na porážku, pretože prejavoval homosexuálne sklony, zachránili írski aktivisti za práva zvierat a komunita homosexuálov.

slovakia

left justify in out

Po tom, čo sa v médiách objavila informácia, že Benjymu hrozí porážka, pretože si neplní úlohu plemenného býka, zorganizovali online zbierku na jeho odkúpenie. Sumou päťtisíc libier (v prepočte približne 6250 eur) prispel aj spolutvorca seriálu Simpsonovci (1989), režisér a producent Sam Simon. Celkovo sa na záchranu býka za menej ako týždeň podarilo vyzbierať viac ako deväťtisíc libier.

 

O Benjyho osude sa jeho majiteľ zmienil priateľke a novinárke Joanne McNicholas. Keďže zviera nespĺňalo svoju úlohu na farme, musel ho poslať na porážku. "Vyzerá ako obrovské jahňa. Je veľmi jemný a veľmi tichý," povedala o živočíchovi McNicholas. Po tom, čo o Benjym vyšiel článok v týždenníku Connaught Telegraph, sa jeho príbeh začal šíriť po internete, až kým sa nedostal ku spomínanému Simonovi. "Všetky zvieratá sú určené pre mäsový priemysel, ale zabiť tohto býka, pretože je gej by bola dvojitá tragédia," uviedol vo vyhlásení 59-ročný Simon, ktorý je vegán a do projektov na pomoc zvieratám prispel už v minulosti. 

 

Benjyho teraz prevezú do zvieracej rezervácie na východe Anglicka. Podľa McNicholas sa o probléme homosexuálnych zvierat vo farmárčení veľa nehovorí. Zvieratá často považujú za nevhodné alebo neužitočné. Homosexuálne správanie si pritom vedci všimli u tisícpäťsto druhov zvierat. Sú medzi nimi aj levy, tučniaky, gepardy či netopiere, u ktorých odhadujú najvyšší podiel homosexuality v samčej populácii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies