Homosexuáli môžu uzatvárať manželstvá už v desiatich amerických štátoch

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 10:52 • 2 min
Homosexuáli môžu uzatvárať manželstvá už v desiatich amerických štátoch

PROVIDENCE - Rhode Island sa stal desiatym americkým štátom, ktorý umožňuje homosexuálnym dvojiciam uzatvárať manželstvo. Guvernér Lincoln Chafee totiž vo štvrtok večer miestneho času podpísal legislatívu o homosexuálnych manželstvách.

slovakia

left justify in out

Nezávislý guvernér štátu Rhode Island podpísal návrh zákona krátko po tom, ako ho schválila štátna Snemovňa reprezentantov. Gejovia a lesbičky na Rhode Islande sa začali búrlivo radovať, keď im oznámili, že návrh zákona bol podpísaný. Uviedla to v správe tlačová agentúra AP.

Prvé homosexuálne manželstvá sa môžu začať uzatvárať 1. augusta, keď nový zákon nadobudne účinnosť. Kým všetky ostatné štáty v americkom severovýchodnom regióne Nové Anglicko už umožňujú homosexuálne manželstvá, silne katolícky Rhode Island ich zaťato odmietal a návrhy zákona o takýchto manželstvách nedokázali prejsť takmer 20 rokov. Tento rok sa to zmenilo, pretože do štátneho zákonodarného zhromaždenia bolo zvolených viac zástancov homosexuálnych manželstiev a obhajcovia takýchto zväzkov podnikli smelú, priebojnú lobistickú kampaň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies