Homola v Singapure na 4. a 5. mieste: Som rád za návrat do TOP 5

NETKY.SK • 19 September 2016, 10:10 • 2 min
Homola v Singapure na 4. a 5. mieste: Som rád za návrat do TOP 5

SINGAPUR - Slovenský automobilový jazdec Matej Homola absolvoval úspešný víkend na pretekoch seriálu TCR v Singapure. Na mestskom okruhu Marina Bay obsadil v prvých pretekoch štvrté miesto a v druhých sa dostal z desiateho miesta až na piatu priečku.

slovakia

left justify in out

Do prvých pretekov štartoval z druhej priečky, ale takmer počas celého priebehu bol na štvrtej priečke. K útoku na tretiu priečku sa napokon pre menší technický problém nedostal. "Cítil som, že mi v pravých zákrutách nedrží auto, tak som radšej ubral, keďže môj náskok bol relatívne komfortný. Ako som prechádzal popod šachovnicovú vlajku, zrazu mi praskla ľavá predná pneumatika, takže som mal aj veľké šťastie. Veľmi sa teším aj zo 4. miesta, je to dobrá porcia bodov," povedal Homola na margo svojho umiestnenia v prvých pretekoch. V nich obsadil štvrtú priečku, v ďalších bol piaty.

 

Slovenský pretekár do druhých pretekov štartoval z desiateho miesta, ktoré napokon dokázal výrazne vylepšiť. Výsledkom bola konečná 5. priečka. "Bol to napínavý víkend. Som veľmi rád, že som sa opäť vrátil do TOP 5. Prvé miesto je síce v celkovom hodnotení relatívne ďaleko, ale stále máme pred sebou dva pretekárske víkendy a stať sa môže všeličo. Jazdilo sa mi super, aj keď bolo veľmi teplo, ale to máme rovnaké všetci. Ďakujem všetkým fanúšikom, partnerom, rodine a celému tímu za podporu," uviedol Homola v tlačovej správe. Seriál TCR International Series bude naďalej pokračovať popri pretekoch F1. Ďalšie podujatie je na programe v prvý októbrový víkend na okruhu v Sepangu v Malajzii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies