Homola túži po titule, vracia sa k Talianom do BRC Racing

NETKY.SK • 30 Apríl 2020, 08:54 • 2 min
Homola túži po titule, vracia sa k Talianom do BRC Racing

BRATISLAVA - Slovenský automobilový pretekár Matej Homola bude v sezóne 2020 pôsobiť v talianskom tíme BRC Racing Team. Do štartu reálnej sezóny, ktorú absolvuje na automobile Hyundai i30N TCR, sa bude pripravovať aj účasťou na virtuálnych pretekoch.

slovakia

left justify in out

S Talianmi už oslavoval 

Prvá spolupráca Homolu s tímom BRC Racing Team prišla už v novembri 2019 na FIA Motorsport Games, na ktorých získal bronzovú medailu. "BRC Racing Team získal v nedávnych rokoch dva majstrovské tituly vo FIA WTCR, o ktoré sa zaslúžili Norbert Michelisz (2019) a veterán Gabriele Tarquini (2018). Tím má veľa skúseností s týmto autom a je vidieť, že je to maximálne profesionálna organizácia," uviedol Homola na svojej oficiálnej stránke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa M A Ť O H O M O L A (@matohomola),

 

O novom kolegovi Nagyovi 

V predchádzajúcej sezóne mal v tíme štyroch kolegov, tentoraz bude v rovnakých farbách iba maďarský jazdec Dániel Nagy. "Je to môj kamarát, od roku 2017 sme sa stretávali na tratiach. Teraz budeme prvýkrát kolegovia. Je mladší odo mňa a tak mu môžem dať nejaké rady. Máme za sebou už aj jeden reálny test a viaceré virtuálne. Zatiaľ ide všetko hladko, aj komunikácia je výborná," pochvaľoval si Homola.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIA WTCR (@fia_wtcr),

 

Príprava vo virtuálnych pretekoch 

Aj v programe TCR nastalo viacero posunov, posunutý začiatok sezóny je v pláne 13. septembra na okruhu Zolder v Belgicku. Homola sa bude na reálne preteky pripravovať jazdením virtuálnych: "Momentálne sa nedá jazdiť na skutočných okruhoch a tak sa snažím aspoň takto. Virtuálny motoršport naberá na obrátkach. Ja som sa vždy pripravoval na simulátore, no išlo najmä o cielenú prípravu na konkrétne preteky. Teraz to beriem inak a do začiatku reálnej sezóny ma čaká ešte viacero pretekov v rôznych šampionátoch." V digitálnej verzii TCR Europe Sim Racing bude na štarte 22 reálnych pretekárov TCR Europe 2020, ktorí budú v digitálnom svete súperiť aj o materiálno-finančné odmeny.

 

img

 

Cieľom je majstrovský titul

Do reálnej sezóny pôjde Homola s najvyššími ambíciami: "Úprimne, pre sezónu 2020 nemám iný cieľ, než získať titul európskeho šampióna TCR Europe 2020. Verím, že spoločne s BRC Racing Team budeme tvrdo a profesionálne pracovať a tento titul získame."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa M A Ť O H O M O L A (@matohomola),

 

BRC sa zo staronovej spolupráce teší 

Radosť z príchodu slovenského pretekára má aj riaditeľ BRC Racing Team Gabriele Rizzo: "Mať ho v tíme, ktorý bude štartovať v TCR Europe, je fantastická správa. Náš tím vďaka nemu postaví na štart dve vozidlá a obe budú pilotované jazdcami na najvyššej úrovni. Sme veľmi spokojní a nevieme sa dočkať prvého štartu."

 

Kalendár TCR Europe 2020:

13. septembra: Zolder (Belg.)

27. septembra: Monza (Tal.)

11. októbra: Barcelona (Šp.)

Spa-Francorchamps (Belg.)*

Paul Ricard (Fr.)*

Jarama (Šp.)*

 

*termín podujatia nie je zatiaľ známy 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies