Homola najrýchlejší v kvalifikácii v Bahrajne

NETKY.SK • 15 Apríl 2017, 13:15 • 2 min
Homola najrýchlejší v kvalifikácii v Bahrajne

SACHÍR - Slovenský automobilový pretekár Maťo Homola sa stal víťazom kvalifikácie na okruhu Sachír v Bahrajne, ktorý je cez víkend dejiskom 2. kola medzinárodnej série TCR.

slovakia

left justify in out

So svojím novým vozidlom Opel Astra OPC TCR 2017 dosiahol čas 2:12,073 min. a o 378 tisícin predstihol svojho kolegu z tímu DG Sport Competition Belgičana Pierrea-Yvesa Corthalsa.

 

Homola však nevyštartuje v sobotňajších pretekoch z pole position. V piatkovom prvom voľnom tréningu sa mu totiž prehrial motor a mechanici ho museli vymeniť. Na základe pravidiel tak v prvých pretekoch, ktoré sa pôjdu v sobotu o 15.30 SELČ pod umelým osvetlením, bude za trest štartovať z posledného miesta. Každopádne, vďaka prvému miestu v kvalifikácii získal prvých päť bodov do hodnotenia TCR.

 

Do druhých pretekov víkendu (v nedeľu o 12.00 SELČ) bude štartovať z 10. miesta, keďže podľa pravidiel sa poradie prvej desiatky kvalifikantov otáča.

 

"Som šťastný, že som ukázal svoju rýchlosť a vyhral kvalifikáciu," povedal Homola. "Hoci budem štartovať zozadu, dosiahnuté časy mi dávajú nádej na dobrý výsledok. O ten sa budem snažiť," uviedol v tlačovej správe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies