Homola do posledných pretekov ETCC v bojovnej nálade

NETKY.SK • 8 Október 2015, 12:08 • 2 min
Homola do posledných pretekov ETCC v bojovnej nálade

BRATISLAVA - Slovenský jazdec Matej Homola má pred sebou posledné a najdôležitejšie podujatie tohtoročnej sezóny majstrovstiev Európy cestovných automobilov FIA ETCC.

slovakia

left justify in out

Tento víkend sa na okruhu v sicílskej Perguse rozhodne o držiteľovi titulu. Dvadsaťjedenročný pretekár je momentálne v hodnotení svojej kategórie Single Make Trophy na druhej priečke, za vedúcim Srbom Dušanom Borkovičom zaostáva o 21 bodov. Na juhu Talianska sa však v závere ročníka budú rozdávať dvojnásobné body (maximum 46 bodov), takže slovenský pilot nie je bez šance.

 

"Ak existuje hoci len matematická šanca na titul, budeme o ňu bojovať. Sme pripravení odovzdať zo seba to najlepšie. Máme dobrú formu, čo sa ukázalo v ostatných dvoch víkendoch, a prinášame si ju aj do Talianska. V minulých sezónach sa mi na okruhu v Perguse darilo, dvakrát som tu vyhral," uviedol Homola v tlačovej správe. Trať v Perguse patrí medzi veľmi rýchle, dlhé rovinky sú prerušované len hladkými šikanami, ktoré sa jazdia takmer priamo cez obrubníky na hranici rizika.

 

Rodený Bratislavčan Homola je vicešampiónom z ostatných dvoch sezón FIA ETCC, vlani ho v triede Super 2000 TCT zdolal Rus Nikolaj Karamyšev a rok predtým nestačil v kategórii Super 2000 na Čecha Petra Fulína. Homola má v tejto sezóne na konte zatiaľ dve víťazstvá, radoval sa v Brne a belgickom Zolderi.

Poradie FIA ETCC v kategórii Single Make Trophy (po 5 zo 6 podujatí): 1. Dušan Borkovič (Srb.) 94 bodov, 2. Matej Homola (SR) 73, 3. Petr Fulín (ČR) 65, 4. Andreas Pfister (Nem.) 50, 5. Ronny Jost (Švaj.) 47, 6. Dejan Bulatovič (Č. Hora) 20
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies