Homola chce zopakovať nemecké víťazstvo

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 09:45 • 2 min
Homola chce zopakovať nemecké víťazstvo

BRATISLAVA - Po trojtýždňovej pauze pokračuje automobilový pretekár Maťo Homola v seriáli TCR International Series na nemeckom okruhu Oschersleben.

slovakia

left justify in out

Po úspechu na rakúskom Salzburgringu, kde skončil na 2. mieste v prvých pretekoch a počas víkendu nazbieral viac bodov ako v celom doterajšom priebehu turbulentného ročníka TCR, chce v ich získavaní pokračovať aj v Nemecku.

„Pri mojom poslednom štarte na tomto okruhu som vyhral,“ pospomínal si na rok 2016 onedlho 23-ročný slovenský reprezentant v pretekoch automobilov na okruhu. „Mám preto len tie najlepšie spomienky a verím, že sa mi tu opäť bude dariť. Najmä po tom, čo sme išli veľmi slušne pred mesiacom aj na Hungaroringu. Nečakali sme, že aj na pomalých okruhoch bude naše auto konkurencieschopné. Dúfam, že sa nám s inžiniermi podarí nájsť dobré nastavenie a budeme môcť myslieť na poriadne body. Potrebujeme ich ako soľ, sezóna pokročila a ja sa chcem dostať bližšie k prvej päťke.“

Spomínaní inžinieri a mechanici tímu DG Sport Compétition nebudú mať na nastavenie auta podľa pokynov Maťa Homolu príliš veľa času. Víkend TCR International Series na Oscherslebene je totiž nahustený: prvý tréning sa ide až v sobotu ráno o 9:00, druhý nasleduje na poludnie. No už o 15.00 h je na programe dvojkolová kvalifikácia, ktorá rozhodne o poradí na štarte oboch nedeľňajších jázd (do druhých pretekov štartuje Top10 z druhej kvalifikácie v opačnom poradí).

Kvalifikáciu aj oboje nedeľňajšie preteky so štartom o 12.30 h a 14.30 h môžu fanúšikovia sledovať na webstránkach tcr-series.tv. Športový kanál Sport TV prinesie v nedeľu 9. júla o 18.00 h aj záznam oboch jázd.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies