Homola ako prvý Slovák v prestížnom hodnotení Top 30 jazdcov roka

NETKY.SK • 15 December 2016, 09:17 • 2 min
Homola ako prvý Slovák v prestížnom hodnotení Top 30 jazdcov roka

BRATISLAVA - Maťo Homola sa ako prvý Slovák dostal do top tridsiatky pilotov roka podľa renomovaného portálu TouringCarTimes, ktorý sa venuje cestovným vozidlám. Dvadsaťdvaročný automobilový pretekár obsadil v hodnotení roka 2016 celkové 30. miesto spomedzi jazdcov z celého sveta.

slovakia

left justify in out

TouringCarTimes.com vyhlasuje poradie najlepších jazdcov štvrtý rok po sebe. História portálu sa datuje už od roku 1995 a venuje sa výlučne pilotom cestovných vozidiel najrôznejších šampionátov. Homola sa tento rok prebojoval do rebríčka spomedzi pretekárov seriálov BTCC (Britské majstrovstvá cestovných vozidiel), DTM (Nemecké majstrovstvá cestovných vozidiel), STCC (Švédske majstrovstvá cestovných vozidiel), TCR (Touring Cars Racing), V8 Supercars (Austrália a Nový Zéland) a WTCC (majstrovstvá sveta cestovných vozidiel).

 

Homola sa do rebríčka dostal ako prvý Slovák v histórii. Tridsiate miesto je ohodnotením práce jeho i celého tímu nielen počas tohto roka, ale je to aj následok poctivej prípravy a pretekania v minulosti. "Je pre mňa veľká česť, že som sa do tohto významného rebríčka dostal. Mám radosť, že si ma aj portál ako TouringCarTimes všimol a je to zároveň signál, že spolu s tímom okolo mňa robíme veci dobre. Moja motivácia do ďalších rokov je opäť vyššia, rád by som sa v budúcom roku prebojoval aspoň do druhej desiatky," uviedol v tlačovej správe Homola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies