Home Credit Slovakia dal vlani na pôžičky 202 mil. eur

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 10:32 • 2 min
Home Credit Slovakia dal vlani na pôžičky 202 mil. eur

BRATISLAVA - Spoločnosť Home Credit Slovakia poskytla v minulom roku pôžičky vo výške 202 mil. eur. Ako ďalej informovala vo výročnej správe, ide o takmer rovnakú hodnotu ako v roku 2013. Najväčší záujem bol podľa vyjadrení firmy o hotovostné úvery, kreditné karty a konsolidácie úverov. Spoločnosť dosiahla v minulom roku čistý zisk 5,5 mil. eur pri medziročnom poklese o 78,2 %.

slovakia

left justify in out

Vlaňajší čistý úrokový výnos klesol o 58,4 % na 7,63 mil. eur. Náklady na poplatky a provízie prevýšili ich výnosy, a teda firma vykázala stratu z poplatkov a provízií na úrovni 1,05 mil. eur. V roku 2013 to bolo mínusových 2,89 mil. eur. Celkové minuloročné prevádzkové výnosy poklesli o 49,3 mil. eur. Prevádzkové náklady sa znížili len mierne, a to o 4,3 % na 21 mil. eur.


Firma sa zamerala vlani na rozvoj a podporu inovácií ako v oblasti úverových produktov, tak v oblasti procesov. Zároveň sa musela prispôsobiť aj zásadným zmenám legislatívy. Išlo najmä o novelu Občianskeho zákonníka, ktorá stanovila nový pojem ako maximálnu výšku takzvanej odplaty u spotrebiteľských úverov. Rok 2014 bol teda v znamení dvoch hlavných trendov, a to konsolidácie úverov medzi poskytovateľmi úverov navzájom a maximálnej výšky odplaty.
V tomto roku chce spoločnosť zvýšiť objem poskytnutých úverov. Pozitívna ekonomická situácia a chuť spotrebiteľov nakupovať dáva podľa vyjadrení firmy nádejné vyhliadky. Strategickým cieľom pre rok 2015 sú inovácie, vytváranie nových úverových produktov a služieb a ich širšie prepojenie s novými segmentmi podnikania. Firma počíta s udržaním ziskovosti v spotrebiteľskom financovaní.

 

Spoločnosť Home Credit Slovakia, ktorá pôsobí medzi poskytovateľmi spotrebiteľského financovania, vznikla v roku 1999. Spoločnosť ponúka pôžičky na mieste predaja, auto úvery, hotovostné pôžičky, kreditné karty, revolvingové pôžičky a spojenie pôžičiek. Je členom skupiny Home Credit. Najväčším akcionárom Home Credit BV je PPF Group NV s 86,62-percentným podielom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies