Home Credit plánuje v Číne preinvestovať takmer 25 milárd korún

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 16:15 • 2 min
Home Credit plánuje v Číne preinvestovať takmer 25 milárd korún

PRAHA - Poskytovateľ pôžičiek Home Credit z impéria PPF miliardára Petra Kellnera chystá veľký záťah na Čínu.

slovakia

left justify in out

Do konca budúceho roka plánuje skupina investovať za veľkým múrom takmer 25 miliárd korún (923,43 milióna eur), a zdvojnásobiť tak svoj biznis v tejto ázijskej krajine. Informoval o tom portál českého denníka E15 s odvolaním sa na rozhovor, ktorý čínskemu denníku China Daily poskytol šéf Home Creditu Jiří Šmejc.

 

"Naším bezprostredným cieľom je vybudovať v Číne platformu on-line pôžičiek, ktorá bude minimálne taká robustná ako sieť našich kamenných predajných miest. Očakávame, že systém retailových pôžičiek sa bude perspektívne točiť okolo inteligentných telefónov," uviedol Šmejc. Skupina podľa neho plánuje on-line expanziu už v tomto roku, rozšíriť sa má aj škála v Číne predávaných úverových produktov.

 

Biznis Home Creditu v Číne zažil počas uplynulých rokov raketový rast. Objem nových peňazí poskytnutých čínskym klientom sa vlani, podobne ako rok predtým, medziročne takmer zdvojnásobil. Podiel Ázie ako celku na novoposkytnutých úveroch stúpol na 56,2 %, ázijské obchody tak významne pomáhajú kompenzovať stratový biznis skupiny v Rusku. V Číne pôsobí Home Credit momentálne v 260 mestách v rámci 24 provincií a zamestnáva 33.000 ľudí.

Čína je pre on-line pôžičkový biznis krajinou veľkých prísľubov. Podľa China Daily sa na čínskom trhu predá prostredníctvom pôžičiek poskytnutých v kamenných obchodoch približne desaťkrát väčší objem tovaru ako na on-line úver, tento podiel by sa mal v budúcnosti spolu s rozvojom on-line požičiavanie postupne meniť v prospech internetu.

 

Krajina momentálne prechádza premenou rastového modelu z primárne výrobného hospodárstva na ekonomiku služieb, živelný rozvoj zažíva najmä biznis cez internet, dodáva E15.

 

(1 EUR = 27,073 CZK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies