Home Credit českého miliardára Kellnera mieri do Ameriky, bude požičiavať na mobily

NETKY.SK • 2 Október 2015, 10:59 • 2 min
Home Credit českého miliardára Kellnera mieri do Ameriky, bude požičiavať na mobily

PRAHA - Úverová spoločnosť Home Credit patriaca do skupiny PPF Petra Kellnera vstupuje na americký trh. So štvrtým najväčším mobilným operátorom Sprint založila spoločný podnik, ktorý bude Američanom požičiavať na nákup mobilných telefónov. Informovali o tom servery iHNED.cz a iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

V spoločnej firme so Sprintom drží Home Credit podľa denníka Hospodářské noviny 50,1 % a bude mať nad ňou manažérsku kontrolu. Svoje aktivity na silne konkurenčnom americkom trhu tak môže zaštítiť zavedenou značkou mobilného operátora. Rovnako bude mať prístup k 57 miliónom klientov, ktorým Sprint v súčasnosti poskytuje služby. "A po tretie, skupina PPF v Česku vlastní mobilného operátora O2. Partnerstvo so Sprintom jej tak môže priniesť dôležité know-how z jedného z najrozvinutejších mobilných trhov na svete," dodali Hospodářské noviny.

 

V prvej etape plánuje Home Credit osloviť súčasnú základňu amerického operátora s ponukou financovania nákupu mobilných telefónov a pridružených služieb. Sprint síce pôžičky poskytuje aj sám, ale prostredníctvom Home Creditu plánuje osloviť rizikovejších klientov. V druhej fáze im už chce česká firma ponúkať úvery, ktoré nie sú viazané na zaobstaranie si konkrétneho tovaru. Na ne chce vydávať kreditné karty.

 

"Časom sa toto partnerstvo rozvinie do bodu, keď zákazníci Sprintu budú ťažiť z ďalších finančných služieb, ktoré im plánujeme ponúkať," citovali Hospodářské noviny generálneho riaditeľa a spolumajiteľa Home Creditu Jiřího Šmejca.

 

Vstup Home Creditu na americký trh je ojedinelý tým, že v USA české firmy v takom rozsahu prakticky nepôsobia. Výnimkou je výrobca pneumatík pre ťažkú techniku Mitas, ktorý v štáte Iowa prevádzkuje vlastný závod.

 

V 1. polroku tohto roka vykázala skupina Home Credit stratu 90 miliónov eur. V rovnakom období minulého roka mala stratu 79 miliónov eur. Na firmu stále dolieha situácia v Rusku, kde spoločnosť pôsobí. Naopak, pomáhajú jej aktivity na ázijskom trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona