Hološko sa stal novou posilou Slovana Bratislava

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 14:06 • 2 min
Hološko sa stal novou posilou Slovana Bratislava

Bratislava - Vedenie futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava podpísalo v utorok dvojročný kontrakt s útočníkom Filipom Hološkom. Dlhoročnému slovenskému reprezentantovi patrí miesto v Klube ligových kanonierov, na svojom konte má 105 gólov.

slovakia

left justify in out

Hološko naposledy pôsobil v austrálskom Sydney, ktorému v sezóne 2016/2017 pomohol k zisku majstrovského titulu. "Som šťastný, že som podpísal zmluvu s najúspešnejším slovenským klubom. Mal som rôzne ponuky z Turecka, no pre Slovan rozhodlo, že je to veľký a slávny klub, ktorý má vždy vysoké ambície. Získal som tri tituly v zahraničí, teraz túžim po štvrtom titule so Slovanom Bratislava," povedal Hološko pre klubový web Slovana.

 

Tridsaťtriročný útočník je ďaľšou ofenzívnou posilou pred novou sezónou, Slovan sa pred ním dohodol s českým legionárom Jakubom Marešom. Vedenie slovenského vicemajstra plánuje priviesť do klubu posily nielen s výhľadom na zápasy Európskej ligy, ale aj vytvoriť zdravý základ a gradovať silu kádra na nový štadión.

 

"Sme veľmi radi, že sme dospeli k dohode s Filipom Hološkom a podpísali s ním dvojročnú zmluvu. Je to hráč vysokých kvalít, ktorý pre nás bude veľmi cennou posilou. Rokovania boli rýchle a obojstranne korektné. Filip je agresívny typ futbalistu, môže hrať na pozícii hrotového útočníka i krídelníka. Fanúšikovia ho určite dobre poznajú z reprezentácie i predošlých klubov, kde sa mu strelecky darilo. Má za sebou vydarenú sezónu, so Sydney sa radoval zo zisku titulu, čo len dokazuje jeho kvality. Verím, že angažmán v Slovane mu dopomôže aj k návratu do reprezentačného dresu, keďže na Slovensku bude viac na očiach. Filipa u nás vítam a verím, že sa mu bude dariť," vyhlásil viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

 

Autor ôsmich reprezentačných gólov sa dostal do nemilosti trénera SR Jána Kozáka po tom, čo sa nedostavil na zraz pred záverečným sústredením pred európskym šampionátom vo Francúzsku, pretože dal prednosť povinnostiam v klube. Kozák po tomto jeho rozhodnutí vyhlásil, že v reprezentácii pod jeho vedením skončil.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona