Hološko sa na dva roky upísal FC Sydney

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 11:30 • 2 min
Hološko sa na dva roky upísal FC Sydney

SYDNEY - Kariéra slovenského futbalového reprezentanta Filipa Hološka bude pokračovať v Austrálii. Ako informovala agentúra AP, rýchlonohý útočník podpísal dvojročnú zmluvu s FC Sydney.

slovakia

left justify in out

Hološko uplynulých sedem sezón pôsobil v Besiktasi Istanbul, za ktorý odohral spolu 144 zápasov. Hosťoval aj v Büyüksehire a Rizespore. "Filip je univerzálny hráč, ktorý môže hrať v útoku na viacerých postoch. Má množstvo skúseností z klubového pôsobenia v Európe i reprezentačného tímu Slovenska. Určite bude posilou," uviedol tréner FC Sydney Graham Arnold.

 

Tridsaťjedenročný Hološko začal svoju profesionálnu kariéru v Trenčíne, potom prestúpil do Slovana Liberec, kde za tri sezóny v 54 dueloch nastrieľal 17 gólov. Jeho prvou tureckou zástavkou bolo pôsobenie v Manisaspore, nasledoval angažmán v Besiktasi. Za národný tím SR nastúpil na 65 stretnutí s bilanciou 8 gólov.

 

FC Sydney obsadilo v uplynulej sezóne A-League druhé miesto. Za klub hrávali aj bývalé hviezdy európskeho futbalu Talian Alessandro Del Piero či Dwight Yorke z Trinidadu a Tobaga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies