Hološko má členok v dlahe, nútene bude pauzovať minimálne mesiac

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 13:04 • 2 min
Hološko má členok v dlahe, nútene bude pauzovať minimálne mesiac

ISTANBUL - Slovenský futbalový reprezentant v službách Besiktasu Istanbul Filip Hološko má natrhnuté šľachy a väz v členku pravej nohy a na trávnikoch bude nútene absentovať minimálne mesiac.

slovakia

left justify in out

Zranenie si privodil v nadstavenom čase nedeľňajšieho víťazného duelu tureckej ligy s Akhisarom (3:0).
     

"Protihráčovi som sa snažil vypichnúť loptu. Dal som nohu pred neho a ako urobil úkrok, prišliapol mi ju. Váhu som mal na nej, tak ma otočilo a spadol som na zem. Na chvíľu som sa síce postavil, ale nešlo to. Vedel som, že je zle, veď ubehlo možno tridsať sekúnd a členok riadne opuchol," vysvetlil útočník pre stránku svojej zastupiteľskej agentúry Football Service Agency.
     

Zranenie ho do hry nepustí skôr ako o mesiac, hoci pôvodné prognózy zneli pesimistickejšie. "Prvé odhady boli také, že dva až dva a pol mesiaca si nekopnem do lopty. Vyšetrenia ukázali, že v členku mám natrhnutú šľachu aj väz, navyše poškodená je aj takzvaná kapsula. Fyzioterapeut mi však povedal, že po liečbe injekciami by som mohol byť pripravený aj o polovicu skôr. Uvidíme," tvrdí Hološko. Ak by sa naplnili najčiernejšie scenáre, slovenskému národnému tímu by nepomohol v májových prípravných dueloch proti Čiernej Hore a Rusku.
     

Pravý členok slovenského reprezentanta momentálne chráni špeciálna dlaha. "Chodím každý deň na liečbu, musím povedať, že lekárska starostlivosť je v Besiktasi vynikajúca. Terapie mi pomáhajú a bolesť postupne mizne. Šoférovať samozrejme nemôžem, vozí ma teraz brat Marko, ktorý je u nás na návšteve," dodal 30-ročný Hološko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies