Hološko a Hamšík sa zhodli: Skvelý rok

NETKY.SK • 19 November 2014, 08:25 • 2 min
Hološko a Hamšík sa zhodli: Skvelý rok

BRATISLAVA – Slovenskí futbaloví reprezentanti potvrdili aj vo svojom poslednom zápase roku 2014 skvelú formu. Do štatistík si po utorkovom triumfe nad Fínmi v Žiline (2:1) pripísali ôsme víťazstvo zásluhou presných zásahov Filipa Hološka a Mareka Hamšíka.

slovakia

left justify in out

Hološko sa postaral o gólovú radosť už po 35 sekundách hry, čo je v histórii reprezentácie druhý najrýchlejší gól. Zaradil sa tak za Szilárda Németha, ktorý v roku 2001 skóroval proti Azerbejdžanu po 17. sekundách. "Niekto tam vybojoval loptu, neviem či Marek Hamšík alebo Patrik Hrošovský, ja som si ju prehodil doprava, z otočky som vystrelil a mal som trochu šťastie, že to Fíni zblokovali a lopta išla do brány," okomentoval celú situáciu 30-ročný útočník.
      

Už o šesť minút neskôr zvýšil vedenie Marek Hamšík a Slováci tak mohli hrať s ešte väčšou pohodou na kopačkách. Fíni sa ale s pribúdajúcim časom skonsolidovali a neraz pohrozili pred brankárom Jánom Muchom. Prekonať sa im ho podarilo len raz v druhom polčase, rozhodca ale neuznal gól pre ofsajd. Druhý presný zásah, ktorý skončil za jeho chrbtom, bol totiž po nešťastnom zásahu domáceho obrancu Tomáša Hubočana. Podľa Hološka boli práve exportné góly dôležitým momentom zápasu. "V siedmej minúte sme sa dostali do vedenia 2:0, upokojili sme sa a do 25. či 30. minúty sme kontrolovali hru. Potom sme sa trochu stiahli, Fíni prevzali iniciatívu, dostali sme gól na 2:1 a našťastie ich presný zásah v druhom polčase bol z ofsajdu. Nakoniec sme ale duel dotiahli do víťazného konca, takže sme radi. Mali sme aj šťastie, ale to patrí k futbalu. Kto ide šťastiu naproti, ten ho má. Momentálne je situácia v tíme dobrá a dúfam, že sa nás bude držať aj v roku 2015 v druhej polovici kvalifikácie."


Zo zverencov trénera Jána Kozáka sršala počas a po zápase pohoda, pod čo sa určite podpísali aj celoročné výborné výkony. Z deviatich odohratých zápasoch si až osemkrát pripísali víťazstvo a len raz ťahali za kratší koniec, keď nestačili v prípravnom zápase na Rusko (0:1). V jesennej časti kvalifikácie o postup na EURO 2016 získali plný počet 12 bodov a Hološko, ktorý v predchádzajúcich zápasoch na ihrisku absentoval, sa spoločne s Hamšíkom zhodli na tom, že podobný skvelý rok azda ani nezažili. "Určite je to fantastické. Za ten čas, čo reprezentujem Slovensko si nepamätám taký štart do kvalifikácie. Máme 12 bodov, je to vynikajúce. Treba to ešte v ďalšej časti kvalifikácie potvrdiť a dotiahnuť do úspešného konca," netajil odhodlanie Hološko a Hamšík len súhlasil: "Určite najkrajší reprezentačný rok. Čo sa týka štatistík, lepší nebol. Takto musíme pokračovať v kvalifikácii." 
      

Pozitívne výsledky zarezonovali aj u fanúšikov, ktorí si vo veľkom počte nachádzali cestu na štadión, hoci v utorok mal stánok pod Dubňom ďaleko od vypredania. "Keď sa darí, chodí aj viac ľudí. Naopak, keď je horšie obdobie, menej fanúšikov si nájde cestu na štadión. Teraz sú určite s nami a verme, že to tak aj ostane," dodal Hološko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona