Hološka mrzí neúčasť v play-off, chce úspech v ázijskej LM

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 13:59 • 2 min
Hološka mrzí neúčasť v play-off, chce úspech v ázijskej LM

SYDNEY - Slovenský futbalový útočník v službách austrálskeho FC Sydney Filip Hološko verí, že neúspech v tamojšej najvyššej súťaži si aj so spoluhráčmi čiastočne vynahradia v ázijskej Lige majstrov.

slovakia

left justify in out

Sydney obsadilo v dlhodobej časti A-League siedme miesto v desaťčlennej tabuľke, do play-off preniklo šesť najlepších mužstiev. Tridsaťdvaročný piešťanský rodák bol v tejto sezóne s desiatimi presnými zásahmi a štyrmi gólovými prihrávkami ofenzívnym lídrom svojho tímu v A-League, medzi kanoniermi celej súťaže mu patrí šiesta priečka. "Vždy tie čísla môžu byť aj lepšie, možno, keď sa na to pozriem s odstupom, poviem si, že to nie je zlé. Mrzí ma, že sme nepostúpili do bojov o titul, ale na druhej strane, nad očakávanie dobre sa vyvíja naše účinkovanie v Lige majstrov," povedal pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti fsagency.eu Hološko, ktorého môže Sydney v prípade postupu dopísať na súpisku pre vyraďovaciu časť LM. Najbližšie na Hološkov tím čaká vystúpenie v ázijskej Lige majstrov 20. apríla proti japonskému mužstvu Urawa Red Diamonds.

Mužstvu FC Sydney sa od začiatku kalendárneho roka v domácej súťaži nedarilo, Hološko a spol. nezvíťazili od 16. januára viac než dva mesiace. Následne absolvovali jedenásť zápasov s bilanciou štyri remízy a sedem prehier, víťazstvo si pripísali až v nedeľu v záverečnom kole, keď zdolali Perth Glory 4:0. "Bojovali sme zo všetkých síl do samého konca, žiaľ, na postup sme nedosiahli. S ligou sme sa aspoň rozlúčili vysokým domácim víťazstvom," skonštatoval Hološko, ktorý v tomto stretnutí strelil jeden gól, no tiež dostal červenú kartu. "Zbehol som si pre loptu do stredu ihriska. Obrancovia boli roztiahnutí, a tak som sa pokúsil preniknúť pomedzi nich do šestnástky. Potom som si už len prehodil loptu na pravačku a vystrelil povedľa brankára," opísal slovenský kanonier svoj gól.

Filip Hološko pre klubové povinnosti a deklarovanú snahu pomôcť tímu získať miestenku do vyraďovacej časti na poslednú chvíľu odmietol pozvánku reprezentačného trénera SR Jána Kozáka na marcový asociačný termín a súboje s Lotyšskom (0:0) a Írskom (2:2) v rámci prípravy na majstrovstvá Európy vo Francúzsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies