Hollywoodske hviezdy si uctili Sophiu Lorenovú

NETKY.SK • 6 Máj 2011, 08:57 • 2 min
Hollywoodske hviezdy si uctili Sophiu Lorenovú

Hollywoodske hviezdy si uctili Sophiu Lorenovú - Kultúra Hollywoodske hviezdy, medzi nimi napríklad John Travolta a Eva Mendesová, vzdali vo štvrtok poctu 76-ročnej bohyni talianskeho filmu Sophii Lorenovej. Akciu zorganizovala Akadémia filmových umení a

slovakia

left justify in out

img

Hollywoodske hviezdy, medzi nimi napríklad John Travolta a Eva Mendesová, vzdali vo štvrtok poctu 76-ročnej bohyni talianskeho filmu Sophii Lorenovej.
      Akciu zorganizovala Akadémia filmových umení a vied pri príležitosti 50. výročia udelenia prvého Oscara Lorenovej. V roku 1961 ako vôbec prvá získala Oscara za úlohu v cudzojazyčnom filme, talianskej snímke Vrchárka režiséra Vittoria De Sicu.
      "Neexistujú slová, ktoré by dokázali opísať moje terajšie pocity," povedala herečka svojim priaznivcom. "Je ťažké predstaviť si, že odkedy som privítala vo svojom domove prvého Oscara uplynulo už 50 rokov."
      Lorenová, ktorá bola na vrchole slávy považovaná za jednu z najkrajších žien sveta, dostala v roku 1991 Oscara za celoživotný prínos. Hrala vo viac ako 80 filmoch a za svoju prácu nazbierala vyše 50 medzinárodných ocenení.
      "Cena Akadémie mi úplne zmenila život," uviedla Lorenová. "Pomohla mi veriť v seba a povzbudila ma vyskúšať vlastné umelecké hranice."

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies