Holly Johnson sa teší na augustový koncert v Bratislave

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 15:24 • 2 min
Holly Johnson sa teší na augustový koncert v Bratislave

BRATISLAVA - Britský spevák a skladateľ Holly Johnson sa nevie dočkať 27. augusta, kedy vystúpi v bratislavskej Starej tržnici. Frontman už nefungujúcej kapely Frankie Goes To Hollywood predstaví nielen sólovú tvorbu, ale aj najznámejšie skladby spomínanej popovej formácie. Pripravovaný koncert bude zároveň oslavou 30. výročia vydania debutového albumu kapely Welcome to the Pleasuredome (1984). Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

slovakia

left justify in out

„Slovensko navštívim po prvý raz a teším sa na koncert v Starej Tržnici. Myslím si, že najväčším prekvapením je to, že na Slovensku vôbec vystúpim, pretože nikto vrátane mňa neveril, že v roku 2015 budem stále koncertovať. Skladby ako Relax, Two Tribes a The Power Of Love odzneli po prvý raz pred 30 rokmi a nejako prežili skúšku časom,“ prezradil Johnson, ktorý deň pred bratislavským koncertom zaspieva v Prahe.

 

Päťdesiatpäťročný rodák z Liverpoolu sa v roku 1991 dozvedel, že je HIV-pozitívny, a istý čas nekoncertoval. „Keď som vypadol z hudobného priemyslu, niekoľko rokov som sa cítil ako vyvrheľ. Bolo to pre mňa veľmi ťažké a temné obdobie. Bol som vážne chorý a nikto nevedel, či to zvládnem. Len málo ľudí z hudobného biznisu ma podporilo. A práve Simon Cowell bol jedným z mála, ktorí ma prišli navštíviť, aby videli, že som v poriadku. Mám pre neho slabosť, pretože Simon bol jediný, ktorý mi ponúkol spoluprácu. Zaslúži si veľa životných úspechov, aby naplnil svoje osobné ambície a uľahčil úspech druhých,“ doplnil interpret.

 

Frankie Goes to Hollywood zaznamenali výrazný úspech v polovici 80. rokov 20. storočia. Okrem spomínaného speváka Hollyho Johnsona formáciu tvorili Paul Rutherford (spev a klávesy), Peter Gill (bicie, perkusie), Mark O'Toole (basgitara) či Brian Nash (gitara). Kapela vydala albumy Welcome to the Pleasuredome (1984) a Liverpool (1986). Na konte majú aj množstvo kompilácií. V roku 1985 získali BRIT Award ako najlepší nováčik. Rozpadli sa v roku 1987. V roku 2004 sa pokúsili o comeback, ten sa však nevydaril. Holly Johnson ako sólový interpret vydal nahrávky Blast (1989), Hollelujah (1989), Dreams That Money Can't Buy (1991), Soulstream (1999) a Europa (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies