Holländer: Slovenská justícia je vnútorne diferencovaná

NETKY.SK • 8 Január 2016, 06:42 • 2 min
Holländer: Slovenská justícia je vnútorne diferencovaná

BRATISLAVA - Slovenská justícia je vnútorne diferencovaná vzdelanostne aj postojmi. Povedal to dnes novinárom právnik Pavel Holländer, ktorý si z rúk prezidenta SR Andreja Kisku prevzal štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža II. triedy za mimoriadne zásluhy o ochranu ľudských práv a slobôd a rozvoj práva.

slovakia

left justify in out

"Mal som možnosť dva roky prednášať na Justičnej akadémii v Pezinku a v Omšení a stretol som sa s vynikajúcimi, vzdelanými a citlivými kolegami. Na druhej strane verejnosť je nespokojná a určite je to mnohokrát opodstatnená nespokojnosť," povedal rodák z Lučenca, ktorý bol v rokoch 1993 až 2013 sudcom Ústavného súdu Českej republiky a desať rokov aj jeho podpredsedom.

 

Medzi 15 ocenených sa dostal aj hokejista Michal Handzuš, ktorý si z Bratislavského hradu odniesol Medailu prezidenta SR za významné osobné zásluhy o rozvoj v oblasti športu a za významné šírenie dobrého mena Slovenskej republiky v zahraničí. "Najmä mladým športovcom odkazujem, aby ich to bavilo. My, keď sme boli malí, tak sme vstávali a chodili spať s hokejom. Začiatok je veľmi dôležitý, aby to bola len hra, aby ich to bavilo. Nesmie to byť nútenie. Treba začať najskôr robiť to, čo človeka baví. Ja som mal veľké šťastie, že môj koníček bol aj mojou prácou," povedal.

 

Jane Valkovej, dcére právnika Ernesta Valka vyznamenaného Radom Ľudovíta Štúra I. triedy in memoriam za mimoriadne zásluhy o rozvoj demokracie, ochranu ľudských práv a slobôd a rozvoj práva, bolo najmä ľúto, že si vyznamenanie nemohol jej otec prevziať osobne. To, že vyšetrovanie smrti Ernesta Valka nie je ani po piatich rokoch uzavreté, vníma negatívne. "Pevne dúfam, že sa to vyšetrí. Otec by bol týmto ocenením veľmi poctený," uzavrela.

 

Prezident Andrej Kiska dnes v Rytierskej sále Bratislavského hradu odovzdával vyznamenania pri príležitosti 23. výročia vzniku samostatnej Slovenskej republiky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies