Hollande zloží prezidentskú prísahu 15. mája

NETKY.SK • 7 Máj 2012, 11:10 • 2 min
Hollande zloží prezidentskú prísahu 15. mája

Hollande zloží prezidentskú prísahu 15. mája - Politika Víťaz francúzskych prezidentských volieb, socialista Francois Hollande zloží prísahu 15.

slovakia

left justify in out

img

Víťaz francúzskych prezidentských volieb, socialista Francois Hollande zloží prísahu 15. mája. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na jedného z predstaviteľov úradu odchádzajúcej hlavy štátu Nicolasa Sarkozyho.
      Hollande, ktorý vyhral nedeľňajšie druhé okolo prezidentských volieb so ziskom 51,62 percenta hlasov, sa v utorok pridá k Sarkozymu na ceremónii na počesť ukončenia druhej svetovej vojny, uviedol Sarkozyho úrad. Súčasný prezident získal podporu 48,38 percenta voličov.
      Rozdiel medzi Hollandeom a Sarkozym bol asi 1,15 milióna hlasov. Približne dva milióny voličov vhodili do urien prázdne alebo neplatné hlasovacie lístky. Hollande dostal v tradične konzervatívnom Paríži viac ako 55 percent hlasov, čo jeho socialistický starosta Bertrand Delanoë nazval "historický výsledok". V 29 volebných obvodoch, kde v roku 2007 zvíťazil Sarkozy, sa karta tentoraz obrátila v prospech socialistu.   

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies