Hollande vyjadril zármutok nad obeťami útoku v Tunisku

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 08:16 • 2 min
Hollande vyjadril zármutok nad obeťami útoku v Tunisku

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande vyjadril zármutok nad smrťou ľudí vrátane dvoch francúzskych občanov, ktorí sa stali obeťami stredajšieho útoku ozbrojencov na múzeum Bárdú v tuniskej metropole Tunis, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hollande oznámil, že zranenia utrpelo sedem francúzskych občanov, z ktorých jeden je vo vážnom stave. Zároveň vyjadril sústrasť rodinám obetí a solidaritu s Tuniskom. Premiér Tuniska Habíb Síd predtým informoval, že pri útoku zahynul jeden francúzsky občan a jednu obeť ešte neidentifikovali. Celkovo podľa neho prišlo o život 21 ľudí - 17 turistov z Francúzska, Japonska, Talianska, Austrálie, Poľska, Španielska a Kolumbie a dvaja Tunisania, jeden z nich bol policajt. Bezpečnostné zložky zabili dvoch útočníkov a po zvyšných pátrajú.

 

Zranenia podľa Sída utrpelo 44 ľudí vrátane občanov Talianska, Francúzska, Japonska, Južnej Afriky, Poľska a Ruska.

 

Bezpečnostná rada OSN útok odsúdila a vyhlásila, že žiadna teroristická akcia nemôže zvrátiť cestu Tuniska k demokracii. Zároveň vyjadrila sústrasť rodinám obetí a zdôraznila "nutnosť priviesť pred spravodlivosť páchateľov, organizátorov, financovateľov a sponzorov tohto trestuhodného aktu terorizmu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona