Hollande varoval pred globálnou environmentálnou katastrofou

NETKY.SK • 15 Január 2013, 12:15 • 2 min
Hollande varoval pred globálnou environmentálnou katastrofou

Hollande varoval pred globálnou environmentálnou katastrofou - Politika Ak sa lídri jednotlivých krajín nezačnú seriózne zaoberať obnoviteľnými zdrojmi energie, svet sa ocitne na prahu environmentálnej katastrofy. Na otvorení Summitu o energii budúcnosti

slovakia

left justify in out

img

Ak sa lídri jednotlivých krajín nezačnú seriózne zaoberať obnoviteľnými zdrojmi energie, svet sa ocitne na prahu environmentálnej katastrofy. Na otvorení Summitu o energii budúcnosti v Abú Zabí to dnes uviedol francúzsky prezident Francois Hollande.

Na summite sa podľa agentúry AP zúčastňujú politickí činitelia a odborníci z oblasti "zelených" technológií. Hollandeova jednodňová návšteva Spojených arabských emirátov (SAE) sa však zameriava na stretnutia s predstaviteľmi obrany, nakoľko Francúzsko plánuje predať SAE asi 60 bojových stíhačiek Rafale.

Hollande sa v príhovore nezmienil o francúzskych leteckých útokoch proti islamistickým povstalcom v Mali. Sústredil sa na environmentálne témy, pričom vyzval na zvýšenie investícií do obnoviteľnej energie a zabezpečenie energetickej sebestačnosti miest.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona