Hollande: Teroristická hrozba je stále na najvyššej úrovni, stále maríme útoky

NETKY.SK • 1 Január 2016, 09:04 • 2 min
Hollande: Teroristická hrozba je stále na najvyššej úrovni, stále maríme útoky

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes v tradičnom novoročnom príhovore k spoluobčanom uviedol, že teroristická hrozba v krajine je naďalej na "najvyššej úrovni".

slovakia

left justify in out

"Prežili sme hrozný rok," povedal Hollande, ktorého citovala agentúra AP. Tento rok v januári zažila francúzska metropola útoky na redakciu satirického magazínu Charlie Hebdo a kóšer supermarket, ktoré si vyžiadali 17 mŕtvych, ako aj koordinovaný teroristický útok v hudobnom klube Bataclan a iných lokalitách s bilanciou 130 obetí. "Hrozba je stále tu. Často maríme útoky," dodal Hollande.

 

Socialistický prezident opätovne vyzval na zmenu ústavy, aby bolo možné zbaviť občianstva odsúdených teroristov, ktorí sa narodili vo Francúzsku a majú dvojité občianstvo. "Rok 2015 bol rokom utrpenia a odporu; nech je rok 2016 rokom odvahy a nádeje," zdôraznil Hollande.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies