Hollande telefonicky hovoril s pápežom Františkom

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 21:47 • 2 min
Hollande telefonicky hovoril s pápežom Františkom

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande ubezpečil dnes v telefonáte s pápežom Františkom hlavu katolíckej cirkvi, že jeho krajina urobí maximum pre ochranu kostolov a cirkevných zariadení v krajine. Keď dôjde k útoku na kňaza, je zranené celé Francúzsko, vyhlásil podľa tlačovej agentúry DPA najvyšší francúzsky činiteľ.

slovakia

left justify in out

Podľa komuniké, ktoré zverejnil v Paríži Elyzejský palác, v telefonickom rozhovore najvyšších predstaviteľov Francúzska a Svätej stolice zaznela nádej, že aj za týchto bolestivých a tiesnivých okolnosti zvíťazí duch svornosti nad nenávisťou.

 

Kostol v Saint-Étienne-du-Rouvray neďaleko Rouenu na severe Francúzska prepadla dnes dvojica islamistov, ktorá tam zajala päť rukojemníkov. Jedného z nich, 84-ročného kňaza Jacquesa Hamela, neskôr zavraždila. K zodpovednosti za zločin sa prihlásili džihádisti z Islamského štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies