Hollande: Strach z cudzincov treba zastaviť

NETKY.SK • 15 December 2014, 23:21 • 2 min
Hollande: Strach z cudzincov treba zastaviť

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes vyzdvihol prínos, ktorý priniesli Francúzsku prisťahovalci, a kritizoval ľudí, ktorí vyvolávajú strach z cudzincov. Narážal tým na krajne pravicovú stranu Národný front, napísala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V prvom prejave o prisťahovalectve od svojho nástupu do úradu v roku 2012 Hollande uviedol, že prisťahovalecká politika je nutná na zabezpečenie "dôstojnosti" pre tých, ktorých krajina víta na svojom území, a tiež "prísnosti".

 

Hollande navrhol zlepšenú bezpečnosť v európskej schengenskej zóne, ktorá umožňuje cestovanie bez pasu. Národný front sa proti tejto zóne ostro stavia.

 

Hollande predniesol príhovor na slávnostnom otvorení Národného múzea histórie prisťahovalectva, ktoré otvorili už pred siedmimi rokmi, ale bez oficiálneho obradu pod dohľadom vtedajšieho prezidenta Nicolasa Sarkozyho.

 

Odklad je znakom toho, aká pálčivá a sporná je téma prisťahovalectva vo Francúzsku, ktoré má najväčšiu moslimskú a židovskú populáciu v západnej Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies