Hollande sľubuje nižšie dane

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 09:44 • 2 min
Hollande sľubuje nižšie dane

PARÍŽ - Francúzska vláda zmierni daňové zaťaženie domácností a malých firiem a v reakcii na britské referendum, v ktorom voliči rozhodli o vystúpení krajiny z EÚ, podporí pozíciu Paríža ako atraktívneho finančného centra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to francúzsky prezident Francois Hollande v rozhovore, ktorý zverejnil v stredu denník Les Echos. Celkové daňové zaťaženie domácností môže klesnúť o ďalšie 2 mld. eur pod podmienkou, že francúzska ekonomika sa v budúcom roku zväčší o 1,7 %, povedal Hollande. Malým a stredným podnikom by mohli náklady klesnúť o 5 mld. eur, najmä vďaka znižovaniu daní a sociálnych odvodov, dodal prezident.


Daňové úľavy by mohol podľa francúzskeho prezidenta využiť aj finančný sektor s cieľom zvýšiť atraktivitu Paríža pre banky, ktoré v súčasnosti sídlia v Londýne. "Potrebujeme zmeniť naše pravidlá vrátane daní, aby sa Paríž stal atraktívnejším finančným centrom," povedal Hollande.


Ako dodal, vystúpenie Veľkej Británie z EÚ tiež znamená, že britské finančné inštitúcie by na starom kontinente ďalej nemali voľne predávať svoje produkty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies