Hollande sa s Putinom na mistraloch nedohodol

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 12:29 • 2 min
Hollande sa s Putinom na mistraloch nedohodol

JEREVAN - Francúzsky prezident Francois Hollande po piatkovom rokovaní so svojim ruským náprotivkom Vladimirom Putinom v arménskom Jerevane potvrdil, že žiadne definitívne rozhodnutie vo veci odložených dodávok francúzskych bojových lodí Mistral Rusom nepadlo.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov spolu hovorili o oboch možnostiach - dodaní plavidiel i vrátení peňazí. Podľa ruských zdrojov sa však už iba obaja doťahujú detaily návratu ruských prostriedkov zo strany Paríža. Hollande údajne ponúkol "prijateľné" riešenie v záujme "zachovania si tváre". Práve francúzsky líder ešte stredu priznal potrebu vrátenia peňazí za prípadné porušenie dohody. Ako povedal, "ak nedodržíte dohodu, musíte vrátiť peniaze, a dodanie mistralov nie je možné".


Francúzska vláda ešte v septembri oznámila, že pre nesplnenie podmienok vo svetle násilia na Ukrajine prvý Mistral s názvom Vladivostok nemôže do Ruska dodať. Moskva síce potvrdila, že je ochotná čakať, no následne varovala, že bude od francúzskej vlády žiadať peňažné odškodnenie za dohodu v hodnote viac ako miliardy eur uzavretú ešte v roku 2011. Tá sa stala historicky najväčšou transakciou medzi Ruskom a krajinou NATO od pádu Sovietskeho zväzu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies