Hollande: Rozhodnutie Británie neovplyvní vôľu Francúzska potrestať sýrsky režim

NETKY.SK • 30 August 2013, 11:43 • 2 min
Hollande: Rozhodnutie Británie neovplyvní vôľu Francúzska potrestať sýrsky režim

PARÍŽ - Hlasovanie britského parlamentu proti vojenskej akcii v Sýrii neovplyvní vôľu Francúzska potrestať režim Bašára Asada za zrejmý chemický útok proti civilistom. Tvrdí to francúzsky prezident Francois Hollande v dnešnom vydaní denníka Le Monde.

slovakia

left justify in out

Hollande povedal, že je za "prísnu" trestnú akciu. Na margo údajného chemického útoku konštatoval, že spôsobil "nenapraviteľnú" ujmu sýrskemu národu. Francúzsko, ako zdôraznil, bude úzko spolupracovať so svojimi spojencami. Na otázku, či by Paríž išiel do akcie bez Británie, Hollande povedal: "Áno. Každá krajina je suverénna, čo sa týka účasti na tejto operácii. Platí to tak pre Britániu, ako aj pre Francúzsko," citovala prezidentovo vyjadrenie pre denník agentúra Reuters. Hollande na otázku o druhu intervencie reagoval slovami, že "na stole sú všetky možnosti", dopĺňa agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies