Hollande: Putin sa v otázke Ukrajiny musí pozerať vpred, a nie vzad

NETKY.SK • 5 December 2014, 13:44 • 2 min
Hollande: Putin sa v otázke Ukrajiny musí pozerať vpred, a nie vzad

ASTANA - Francúzsky prezident Francoise Hollande vyzval v piatok ruského prezidenta Vladimira Putina, aby sa v záujme zníženia napätia na Ukrajine radšej pozeral do budúcnosti, a nie do minulosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo svojom politickom príhovore Putin vo štvrtok pripomínal lekcie z histórie v snahe presunúť všetky problémy, ktoré postihli Rusko, na Západ, ktorý označil za "včerajšieho nepriateľa" snažiaceho sa okolo Ruska vytvoriť novú železnú oponu.

 

"Čo sa týka vyhlásení pána Putina, ktorý sa vo svojom príhovore vracal do minulosti, mali by sme sa koncentrovať na budúcnosť a zároveň nezabúdať na lekcie z minulosti," povedal Hollande na tlačovej konferencii počas návštevy hlavného mesta Kazachstanu Astana. "Napätie a dnešný tlak v žiadnom prípade neposlúži ako riešenie problémov," povedal Hollande a navrhol, aby Putin, ukrajinský prezident Petro Porošenko a nemecká kancelárka Angela Merkelová začali spolu pracovať na znižovaní napätia. Hollande tiež povedal, že každý návrh na ukončenie násilia by mal byť založený na princípoch dohody o prímerí podpísanej piateho septembra v Minsku. Podľa Hollanda to znamená "zachovanie princípu územnej celistvosti Ukrajiny a decentralizáciu východných regiónov". 

 

Od začiatku proruského separatického boja na východe Ukrajiny už zomrelo viac ako 4300 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies