Hollande: Prvoradými obeťami fanatizmu sú samotní moslimovia

NETKY.SK • 15 Január 2015, 13:26 • 2 min
Hollande: Prvoradými obeťami fanatizmu sú samotní moslimovia

PARÍŽ - Prvoradými obeťami fanatizmu, fundamentalizmu a intolerancie sú moslimovia, upozornil dnes v súvislosti s nedávnymi teroristickými útokmi v Paríži francúzsky prezident Francois Hollande.

slovakia

left justify in out

Milióny francúzskych moslimov by mali byť ochraňované a rešpektované, a na druhej strane by aj oni mali rešpektovať striktnú sekulárnu politiku krajiny, citovala Hollanda agentúra AP.
     

"Protimoslimské činy, podobne ako antisemitské, by nemali byť len odsudzované, ale prísne trestané," povedal Hollande osem dní po teroristických útokoch radikálnych moslimov v Paríži, pri ktorých prišlo o život dovedna 17 ľudí.
     

Atentáty vyvolali vo Francúzsku proti moslimom odvetné útoky. "Prvoradými obeťami fanatizmu, fundamentalizmu a intolerancie sú moslimovia," pripomenul Hollande podľa agentúry DPA s odvolaním sa na veľký počet moslimov žijúcich vo Francúzsku.
     

Islam je podľa francúzskeho prezidenta zlučiteľný s demokraciou a laické Francúzsko zaisťuje rešpekt pre všetky náboženstvá. Francúzsko je však aj krajinou s pravidlami, princípmi a hodnotami, dodal. 
     

"Medzi nimi sú hodnoty, o ktorých sa nedá diskutovať a ani sa nebude, a to sú sloboda a demokracia," vyhlásil najvyšší francúzsky predstaviteľ na pôde Inštitútu arabského sveta (Institut du monde arabe, IMA) v Paríži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies