Hollande pripúšťa kandidatúru v roku 2017, ale len ak bude mať šancu na výhru

NETKY.SK • 19 August 2016, 08:20 • 2 min
Hollande pripúšťa kandidatúru v roku 2017, ale len ak bude mať šancu na výhru

BRUSEL - Francúzsky prezident Francois Hollande uviedol, že by chcel za Socialistickú stranu (PS) kandidovať za prezidenta aj v roku 2017, ako však zdôraznil, urobí tak iba vtedy ak sa bude črtať nejaká "šanca na výhru" vzhľadom na to, že jeho popularita je teraz extrémne nízka.

slovakia

left justify in out

Hollande to uviedol v knihe, ktorá sa dnes dostane na pulty kníhkupectiev. Knihu s názvom "Súkromné rozhovory s prezidentom" napísali novinári Antonin Andre a Karim Rissouli z rozhlasových staníc France 1 a France 2.

 

"Roky, ktoré ubehli bez osobného života (...) viem, čo to znamená... Ale túžim po tom (kandidovať). To je môj osobný sklon," vyznal sa Hollande autorom knihy, z ktorej vo štvrtok večer citovali viaceré francúzske médiá.

 

Súčasný prezident zároveň v rozhovoroch, ktoré stáli za zrodom knihy, pripustil, že "samozrejme" neodhodlá kandidovať v prípade, ak sa nebude črtať možnosť víťazstva vo voľbách.

 

"Po 60 rokoch života cítite roky iným spôsobom. Tiež poznám váhu tohto poslania. Je tiež pravda, že by to mohlo byť akýmsi oslobodením, že tam nebudem," povedal na adresu prezidentskej funkcie. Dodal, že v prípade kandidatúry a prehre vo voľbách "sa stiahne z politiky."

 

Najnovšie prieskumy verejnej mienky aj naďalej naznačujú nepriaznivé vyhliadky pre Hollanda v súťaži o prezidentské kreslo v budúcoročných voľbách, keďže k jeho kritikom pribúdajú aj ľavicoví voliči.

 

Jeden z prieskumov verejnej mienky z konca júla naznačil, že až 80 percent Francúzov nesúhlasí s politikou súčasného prezidenta. Podľa iného prieskumu 73 percent respondentov uviedlo, že "v žiadnom prípade" nechcú, aby bol Hollande znovuzvolený za hlavu štátu v roku 2017.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona