Hollande príde na štvorstranné rozhovory o Ukrajine

NETKY.SK • 5 Január 2015, 14:41 • 2 min
Hollande príde na štvorstranné rozhovory o Ukrajine

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande sa plánuje zúčastniť na štvorstrannom rokovaní o ukončení konfliktu na Ukrajine, ktoré sa má uskutočniť 15. januára v kazašskej Astane.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Petro Porošenko pozval na konci decembra lídrov Ruska, Nemecka a Francúzska na stretnutie o obnovení mieru na východe Ukrajiny.
Porošenko sa má stretnúť s Hollandom, nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Hollande v pondelok v rozhovore pre rozhlasovú stanicu France Inter vyjadril nádej, že rokovania budú konštruktívne. "Ak by išlo len o stretnutie bez dosiahnutia pokroku, tak to nemá zmysel," vyhlásil. 

 

Merkelová, Putin, Hollande a Porošenko naposledy spolu debatovali telefonicky prostredníctvom štvorkonferencie 22. decembra. Boje medzi vládnymi ukrajinskými silami a proruskými povstalcami na východe krajiny trvajú už od jari 2011. Viackrát uzavreté prímerie je opakovane porušované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies