Hollande pozval Netanjahua a Abbása na stretnutie do Paríža

NETKY.SK • 7 December 2016, 13:11 • 2 min
Hollande pozval Netanjahua a Abbása na stretnutie do Paríža

JERUZALEM - Francúzsky prezident Francois Hollande pozval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua do Paríža na stretnutie s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom, ktoré by sa malo uskutočniť do dvoch týždňov. Uviedol to dnes nemenovaný vysokopostavený izraelský činiteľ.

slovakia

left justify in out

Schôdzka by sa mala konať bezprostredne po summite ministrov zahraničných vecí o izraelsko-palestínskom konflikte. Francúzska tlač v utorok informovala, že Hollande hodlá zvolať šéfov diplomacie na 21. december do Paríža so zámerom hovoriť o patovej situácii v mierovom procese medzi židovským štátom a Palestínčanmi.

 

Stretnutie je súčasťou mierovej iniciatívy, ktorú Francúzsko spustilo na začiatku roka. Plánovaný summit má byť zase pokračovaním diplomatických rokovaní, ktoré sa konali vo francúzskej metropole v júni. Francúzska vláda chce pozvať na daný summit ministrov zahraničných vecí z 30 až 50 krajín, informoval denník Haarec.

 

Cieľom summitu má byť podľa denníka Le Figaro vypracovanie spoločného stanoviska vyzývajúceho na zachovanie dvojštátového riešenia izraelsko-palestínskej otázky. Paríž však v tejto súvislosti spomenul tiež príslušné rezolúcie OSN, ako aj potrebu dosiahnuť riešenie na základe hraničnej línie spred roka 1967.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies