Hollande: Paríž uvažuje o odškodnení Moskvy za lode Mistral

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 18:56 • 2 min
Hollande: Paríž uvažuje o odškodnení Moskvy za lode Mistral

PARÍŽ - Paríž odškodní Moskvu, ak sa definitívne rozhodne nedodať jej vrtuľníkové lode triedy Mistral, ktorých dodávku pozastavilo v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. Oznámil to dnes francúzsky prezident Francois Hollande.

slovakia

left justify in out

"Podľa rôznych hypotéz pôjde o platbu alebo odškodnenie," povedal Hollande na spoločnej tlačovej konferencii s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom.
     

"Budeme diskutovať o všetkých scenároch. V tomto okamihu hovorím, že dodanie (lodí) Mistral nie je možné," citovala francúzskeho prezidenta agentúra DPA.
     

Francúzsky zbrojný koncern DCNS má kontrakt na dve lode triedy Mistral, ktoré si Rusko objednalo v roku 2010 za 1,2 miliardy eur.
     

Prvú loď malo Rusko dostať vlani v októbri alebo novembri. Realizáciu dohody však Francúzsko pozastavilo vzhľadom na ruskú podporu separatistov na východe Ukrajiny, konštatovala DPA.
     

Hollande a ruský prezident Vladimir Putin sa podľa očakávania stretnú v piatok v Arménsku. Francúzsky prezident cez víkend avizoval, že dohoda by sa dala ešte zachrániť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona