Hollande označil parížsku klimatickú dohodu za neodvolateľnú

NETKY.SK • 15 November 2016, 17:30 • 2 min
Hollande označil parížsku klimatickú dohodu za neodvolateľnú

MARRÁKEŠ - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes na klimatickej konferencii OSN v marockom Marrákeši vyhlásil, že Parížska dohoda zameraná na boj proti klimatickým zmenám je "neodvolateľná". A zdôraznil, že Spojené štáty musia rešpektovať rozhodnutie administratívy prezidenta Baracka Obamu pripojiť sa k dohode.

slovakia

left justify in out

Hollande podľa tlačovej agentúry AP ďalej povedal, že Francúzsko bude viesť úctivý dialóg s novozvoleným americkým prezidentom Donaldom Trumpom o klimatických zmenách. Zároveň dôrazne dodal, že "žiada" USA o účasť na dohode, a to v záujme vyše 100 krajín, ktoré dokument už ratifikovali.

 

Trump totiž označil globálne otepľovanie za "falošný poplach" a počas predvolebnej prezidentskej kampane prisľúbil, že "zruší" historickú parížsku klimatickú dohodu dosiahnutú vlani.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona