Hollande: Odkúpenie podielu v Alstome od Bouygues je podmienkou dohody s GE

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 16:43 • 2 min
Hollande: Odkúpenie podielu v Alstome od Bouygues je podmienkou dohody s GE

PARÍŽ - Konečné rozhodnutie Francúzska ohľadom prevzatia energetickej divízie Alstomu závisí od dohody s veľkým akcionárom koncernu, spoločnosťou Bouygues, uviedol prezident Francois Hollande. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Paríž očakáva rýchly pokrok v rokovaniach o odkúpení podielu v Alstome od Bouygues. "To je dôležitá podmienka pre to, aby vláda akceptovala túto alianciu," povedal Hollande na margo snahy o prevzatie energetickej divízie Alstomu americkým priemyselným konglomerátom General Electric (GE). Podľa francúzskeho prezidenta vláda v súčasnosti rokuje o cene akcií. Paríž chce od Bouygues kúpiť podiel v Alstome, aby mal v koncerne podiel 20 %.
      

Podľa nepotvrdených informácií chce Francúzsko zaplatiť 28 eur za akciu, čo bola zatváracia úroveň akcie Alstomu v piatok (20.6.). To by znamenalo, že Paríž za podiel zaplatil vyše 1,7 miliardy eur. Bouygues však údajne požaduje až 35 eur za akciu, čo by v prípade 20-% podielu štátnu pokladnicu stálo 2,1 miliardy eur.
      

Paríž dal v piatok prednosť ponuke GE, ktorý chce prevziať kompletnú energetickú divíziu Alstomu, pred konkurenčnou spoločnou ponukou Siemensu a Mitsubishi Heavy Industries (MHI). Francúzsky štát sa však chce zároveň stať veľkým akcionárom v Alstome. Ak sa štátu nepodarí získať spomínaný podiel v Alstome, vláda bude blokovať ponuku GE, uviedol minister hospodárstva Arnaud Montebourg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona