Hollande navštívil centrum pre sýrskych utečencov

NETKY.SK • 13 September 2015, 09:22 • 2 min
Hollande navštívil centrum pre sýrskych utečencov

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande v sobotu neočakávane navštívil centrum pre sýrskych utečencov neďaleko Paríža. Informoval o tom sa svojej webovej stránke denník Le Parisien.

slovakia

left justify in out

Šéf Elyzejského paláca zavítal do zariadenia v meste Cergy-Pontoise na severozápadnom okraji francúzskej metropoly, kde našlo dočasné prístrešie asi 100 žiadateľov o azyl zo Sýrie.

 

Na návštevu neboli pozvaní zástupcovia médií. Hollande počas rozhovoru s desiatkami obyvateľov centra prisľúbil, že ich žiadosti o udelenie azylu vo Francúzsku budú posúdené v priebehu najbližších 15 dní.

 

Podľa francúzskych médií išlo o prvé prezidentovo osobné stretnutie s migrantmi od vypuknutia súčasnej utečeneckej krízy v Európe.

 

Začiatkom týždňa Hollande avizoval, že Francúzsko je pripravené v najbližších dvoch rokoch prijať celkovo 24.000 migrantov. V stredu do Francúzska pricestovali prví zo skupiny asi 1000 migrantov z územia Nemecka, prevažne Sýrčanov, Eritrejčanov a Iračanov. Ich prijatie prisľúbil Hollande v snahe zmierniť nápor, akému v súvislosti s prílevom migrantov čelí Nemecko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona