Hollande mal nákladnejšiu prezidentskú kampaň než Sarkozy

NETKY.SK • 1 August 2012, 11:12 • 2 min
Hollande mal nákladnejšiu prezidentskú kampaň než Sarkozy

Hollande mal nákladnejšiu prezidentskú kampaň než Sarkozy - Politika Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy minul na dvojkolovú prezidentskú predvolebnú kampaň vyše 21 miliónov eur, avšak najnákladnejším kandidátom spomedzi desiatich uchádzačov o Ely

slovakia

left justify in out

img

Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy minul na dvojkolovú prezidentskú predvolebnú kampaň vyše 21 miliónov eur, avšak najnákladnejším kandidátom spomedzi desiatich uchádzačov o Elyzejský palác sa stal súčasný prezident Francois Hollande, uviedol dnes belgický denník La Derniere Heure.
      Kým Sarkozy ešte v role úradujúcej hlavy štátu minul na stretnutie s voličmi a reklamnú kampaň 21.339.664 eur, jeho hlavný vyzývateľ z tábora socialistov Francois Hollande na rovnaké účely minul 21.769.895 eur, uvádza belgický denník s odvolaním sa na údaje uverejnené v utorok vo francúzskom Úradnom vestníku.
      Podľa údajov, ktoré v súlade so zákonom zozbierala Národná komisia pre politické kampane a financovanie, na opačnej strane nákladov na prezidentskú kampaň sa ocitli dvaja menej významní ľavicoví politici, Philippe Poutou (824.097 eur) a Jacques Cheminade (498.674 eur).
      Časť z vynaložených nákladov sa vráti späť do straníckych centrál, pričom percentuálna návratnosť záleží aj od volebného úspechu. 
      Národná komisia určila, že priemer pre náklady na prvého kolo prezidentských volieb bude vo výške 16,85 milióna eur, z čoho najúspešnejšie strany môžu získať späť maximálne 47,5 percenta, čiže 8,004 milióna eur. Avšak kandidáti, ktorí získali menej ako päť percent hlasov, dostanú z tejto sumy maximálne iba 4,75 percenta, čiže 0,8 milióna eur.
      Pre druhé kolo prezidentských volieb Národná komisia určila strop výdavkov na 22,5 milóna eur, z čoho najúspešnejšie strany môžu získať späť takisto iba 47,5 percenta, čiže v prepočte 10,69 milióna eur. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies