Hollande: Francúzska intervencia v Stredoafrickej republike bola nevyhnutná

NETKY.SK • 11 December 2013, 10:57 • 2 min
Hollande: Francúzska intervencia v Stredoafrickej republike bola nevyhnutná

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande navštívil v utorok večer spoločne s ministrom zahraničných vecí Laurentom Fabiusom metropolu Stredoafrickej republiky (SAR) Bangui. Ako uviedol, zahraničná vojenská intervencia v SAR bola nevyhnutná, aby sa zabránilo krviprelievaniu pri náboženskom konflikte, informovali francúzske médiá.

slovakia

left justify in out

Francúzska misia v SAR je "nebezpečná, ale nevyhnutná, ak sa má zabrániť krvavým jatkám," citovala dnes Hollanda rozhlasová stanica Radio France Internationale.

Hollande sa poklonil pred truhlami dvoch francúzskych vojakov, ktorých zabili v Bangui v pondelok večer - tri dni po vyslaní francúzskych vojakov do bývalej kolónie krajiny.

Podľa Červeného kríža prišlo v náboženskom násilí medzi moslimskými povstalcami a kresťanmi v SAR za minulý týždeň o život 400 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona