Hollande dostal prvé pozvánky na návštevu od Obamu a Merkelovej

NETKY.SK • 7 Máj 2012, 07:14 • 2 min
Hollande dostal prvé pozvánky na návštevu od Obamu a Merkelovej

Hollande dostal prvé pozvánky na návštevu od Obamu a Merkelovej - Politika Americký prezident Barack Obama sa v noci nadnes telefonicky spojil s novozvoleným francúzskym prezidentom Francoisom Hollandeom a zablahoželal mu k víťazstvu. Oznámil to Biely dom

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama sa v noci nadnes telefonicky spojil s novozvoleným francúzskym prezidentom Francoisom Hollandeom a zablahoželal mu k víťazstvu. Oznámil to Biely dom.
      Obama v rozhovore povedal, že sa teší na úzku spoluprácu s Hollandeom a jeho vládou na rade spoločných ekonomických a bezpečnostných výziev. Očakáva, sa s ním stretne na blížiacom sa summite G8 v Camp Davide a  vrcholnej schôdzke NATO v Chicagu, no predtým by ho Hollandea rád privítal v Bielom dome. Obaja politici potvrdili dôležité a trvalé spojenectvo medzi ľudom Spojených štátov a Francúzska.
      S Hollandeom po jeho zvolení telefonicky hovorila aj nemecká kancelárka Angela Merkelová. Nového prezidenta pozvala na čo najskoršiu návštevu Nemecka, oznámil v Berlíne hovorca vlády Steffen Seibert. "Obaja sa zhodli na dôležitosti francúzsko-nemeckých vzťahov a  ubezpečili sa, že majú záujem na dobrých a dôveryhodných vzťahoch," dodal Seibert.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies