Hollande: Británia potrebuje čas, aby sa pripravila na rokovania o brexite

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 07:41 • 2 min
Hollande: Británia potrebuje čas, aby sa pripravila na rokovania o brexite

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande chápe, že Británia potrebuje čas na to, aby sa pripravila na rokovania o vystúpení z Európskej únie. Tie by sa však podľa neho mali uskutočniť hneď, ako to bude možné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Politik sa takto vyjadril po tom, ako sa dnes v Paríži stretol s novou britskou premiérkou Theresou Mayovou, informovala agentúra Reuters.

 

"Nie je možné, aby došlo... k predbežným rozhovorom skôr, než dôjde k samotným rokovaniam (o brexite), avšak príprava na tieto rokovania je možná," uviedol dnes francúzsky prezident na spoločnej tlačovej konferencii s Mayovou.

 

"Chápeme, že vaša novovytvorená vláda tento čas potrebuje," povedal Hollande britskej premiérke.

 

Hollande ďalej zopakoval postoj Francúzska, v súlade s ktorým by Británia mohla mať aj naďalej prístup na jednotný trh, avšak len v prípade, že by akceptovala "štyri slobody" Európskej únie vrátane voľného pohybu osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies