Holjenčík zneužíva situáciu, ktorá momentálne je

NETKY.SK • 14 September 2010, 07:07 • 2 min
Holjenčík zneužíva situáciu, ktorá momentálne je

Holjenčík zneužíva situáciu, ktorá momentálne je

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo hospodárstva a výstavby (MHV) SR sa chystá upraviť legislatívu tak, že má koncom tohto roka zaniknúť Rada pre reguláciu, ktorá vznikla v roku 2007 pri Úrade pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) ako nezávislý kolektívny orgán stratégie a riadenia regulácie.
"Prečo do dnešného dňa nemáme predsedu regulačného úradu? Rozhodne tento stav chcem napraviť tak, aby sme neboli blokovaní. Momentálne je systém postavený tak, že predsedu a podpredsedu regulačného úradu navrhuje Rada pre reguláciu. Pokiaľ ich Rada pre reguláciu nenavrhne, tak je dočasne poverený pán Holjenčík. A pán Holjenčík takýmto spôsobom zneužíva situáciu, ktorá momentálne je. Nemáme predsedu regulačného úradu," uviedol dnes po rokovaní vlády SR šéf MHV Juraj Miškov.
MHV SR návrh novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach vysvetľuje úspornými opatreniami, ako aj nesplnením zámeru, s ktorým nová inštitúcia v roku 2007 vznikla. "Tým, že predseda Rady pre reguláciu vykonával tiež pôsobnosť predsedu ÚRSO, kompetencie Rady pre reguláciu a ÚRSO sa vzájomne prelínali a spolusúčinnosť týchto orgánov bola iba fiktívna," konštatuje ministerstvo v predloženom materiáli. Zrušenie Rady pre reguláciu má tiež zabezpečiť ekonomickejší, finančne vyváženejší a bezrozporový model fungovania regulačného úradu.
Predkladaná novela zákona by mala nadobudnúť účinnosť 1. novembra tohto roka a týmto dňom by sa zároveň skončilo funkčné obdobie doterajších členov Rady pre reguláciu. Vláda by tak získala právo priamo menovať predsedu a podpredsedu ÚRSO bez predchádzajúceho návrhu regulačnej rady. Do vymenovania predsedu úradu vládou by túto funkciu vykonávala ministrom hospodárstva poverená osoba.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona