Holíč zaplnili ľudia, lietadlá, ich modely a veterány

NETKY.SK • 2 August 2014, 15:44 • 2 min
Holíč zaplnili ľudia, lietadlá, ich modely a veterány

HOLÍČ - Letisko v Holíči bolo dnes dejiskom už 15. Leteckého dňa, na ktorom sa každoročne schádzajú tisícky fanúšikov lietania a tiež modelov lietadiel.

slovakia

left justify in out

Organizátori z holíčskeho aeroklubu pripravili aj teraz bohatý program pre všetky vekové kategórie divákov.
      

Novým prvkom v rámci pestrej leteckej show bol súboj lietadiel z 1. svetovej vojny, diváci videli letecké ukážky vrtuľníkov a tiež zoskok parašutistov. Znovu potešil akrobatický letec Martin Šonka z Red Bull Air Race. "Mal so svojím leteckým číslom taký úspech, že po skončení letu ho ľudia nechceli pustiť a každý sa chcel s ním odfotiť," povedal pre TASR predseda aeroklubu Juraj Sidor. Podľa jeho slov dnes navštívilo letisko viac ako 2500 ľudí. "Teší nás taká účasť, toto je naše vrcholné podujatie v roku," dodal Sidor.
      

Na svoje si prišli aj milovníci automobilových veteránov, ktorých prehliadku usporiadali členovia Klubu historických vozidiel z Holíča. Letecko-modelárska časť celého podujatia sa uskutočnila vďaka nadšeniu členov Letecko-modelárskeho klubu pri Aeroklube Holíč, ktorí desiatky svojich modelov predstavili na ploche i s letovými ukážkami vo vzduchu.
      

S veľkým záujmom sa počas celého dňa stretli stále obľúbené a lákavé vyhliadkové lety lietadlami a vrtuľníkmi, jazda na obrnenom transportéri, simulátor nárazu a atrakcie pre najmenších.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona